Support Anne Frank Tree

Nieuwe Hoop

Nieuwe hoop is belangrijk. Zo ook in het (voort)leven van een boom. Met de scheut die nu naast de originele kastanjeboom ontsproten is en de nakomelingen, kunnen we er voor zorgen dat de boom – en daarmee het gedachtegoed – blijft voortbestaan. Alles met het doel om het verhaal te blijven vertellen, troost te blijven vinden en om ervoor te zorgen dat de vreselijke gebeurtenissen waar de boom getuige van is geweest zich niet herhalen. Als gekeken wordt naar hoe de scheut er nu uitziet, kan er in het jaar 2044 al een heel erg mooie, jongvolwassen kastanjeboom staan in de binnentuin aan de Prinsengracht, wat natuurlijk een prachtig teken van voortleven in de nieuwe generatie zou betekenen, 100 jaar na de dood van Anne.

 

De scheut

Vlak naast – eigenlijk in de moederschoot van – de Anne Frankboom is een nieuwe scheut ontsproten. Deze is sterk en gezond, doet het hartstikke goed en is in de lente van 2018 reeds meer dan drie meter hoog.

De scheut staat op een prachtige manier symbool voor nieuw leven en voor het voortleven van het gedachtegoed van de Anne Frankboom.

 

De Nakomelingen

Naast de scheut die direct naast de Anne Frankboom ontsproten is, zijn er meerder nakomelingen van de oude paardenkastanje gezaaid en opgekweekt. Stichting Wereldboom zorgt er in samenwerking met Stichting Elementree en Boomkwekerij van den Berk voor dat deze over de hele wereld een prachtig nieuw leven krijgen. Meer over reeds geplante nakomelingen en de eisen en beschikbaarheid van de nakomelingen vind je hier.